Hyundai Smart Sense (Pametni sistemi)

Najviša razina aktivne sigurnosti

Nova generacija Santa Fe-a posjeduje inovativne sisteme aktivne sigurnosti objedinjene u sistem SmartSense, koji sadrži rješenja po prvi puta viđena u auto industriji.

Card image cap
Rear Occupant Alert

Ovaj sistem radi tako što ultrazvučni senzor prati stražnja sjedišta i detektuje kretanja djece ili kućnih ljubimaca. Sistem prvo podsjeća vozača da provjeri stražnja sjedišta s porukom na centralnom displeju instrumenata kada je motor ugašen. Ukoliko sistem otkrije kretanje na stražnjim sjedištima, nakon što je vozač zaključao vozilo, aktivirat će se zvučni signal i upalit će se svjetla. Sistem se također aktivira ako se djeca slučajno zaključaju u automobilu.

Card image cap
Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist

Uz pomoć radara, koji su postavljeni na uglovima stražnjeg dijela vozila, koji skeniraju područje 180 stepeni iza vozila, ovaj sistem automatski aktivira kočnice kako bi se izbjegao sudar s drugim vozilima ili preprekama koje se nalaze u područjima male vidljivosti za vozača, naročito s bočne strane. Sistem se aktivira kada je mjenjač u modu za vožnju unatrag.

Card image cap
Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)

Koristeći prednje radare, sistem FCA radi u tri faze. U početku upozorava vozača vizualno i zvukom, upravlja kočnicom prema procijenjenom stepenu opasnosti od sudara i primjenjuje maksimalnu silu kočenja kako bi se sudar spriječio, a ako je sudar neizbježan, onda da bi prošao s manimalnim posljedicama. Sistem se aktivira odmah kada prepozna vozilo ili pješaka ispred automobila i radi pri brzini kretanja od 10 km/h i više.

Card image cap
Safety Exit Assist

Ovaj sistem spriječava nesreće pri otvaranju vrata u slučaju približavanja drugog vozila. Koristeći radar, sistem otkriva vozila koja se približavaju i upozorava vozača. Kada sistem prepozna opasnost od približavanja drugog vozila, vrata se privremeno zaključavaju, a vozač se upozorava zvučnim signalom.

Card image cap
Lane Keeping Assist

Pri brzinama većim od 60 km/h, ovaj sistem upozorava vozača na nesigurne kretnje automobila. Zvučni alarm upozorava vozača na nekorektno upravljanje vozilom kako bi ga vratio u siguran položaj i putanju koju zahtjeva cesta.

Card image cap
Upozorenje za "mrtvi ugao"

Pomoću radara ovaj sistem prati kretanja vozila u takozvanom "mrtvom uglu" i ako otkrije vozilo, vizualno upozorenje se pojavljuje na vanjskim ogledalima. Ako vozač to nije primijetio, a pokuša da vozilom pređe u drugu traku, onda se aktivira zvučni signal, a zatim i kočnica.

6 vazdušnih jastuka

6 vazdušnih jastuka

Sistem koji čini 6 vazdušnih jastuka sa prednjim i bočnim vazdušnim jastucima i vazdušnim zavjesama pruža veliku zaštitu u sudarima. Unaprijeđeni prednji vazdušni jastuci određuju kada i sa kolikim pritiskom treba da se naduvaju u sudaru uzimajući u obzir položaj putnika, upotrebu sigurnosnih pojaseva i jačinu udara.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument | Katalog Santa Fe
PDF dokument | Cjenovnik Santa Fe
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška