Hyundai Ioniq 5 - Hyundai Bosna i Hercegovina

Tehnologija koja mijenja pravila igre.

Elegantno kombinirajući nevjerovatne performanse sa zadivljujućim nizom pametnih tehnologija i pružajući domet vožnje do 481 km – ovaj potpuno električni CUV srednje veličine mijenja pravila igre. Stvoren je da vas odvede dalje – s bržim punjenjem i elegantnijim stilom.

Zahvaljujući dizajnu i dinamici vožnje koji oduzimaju dah, kao i 800-voltnom baterijskom sistemu za ultra brzo punjenje, ovaj revolucionarni električni CUV pruža uzbudljive performanse – izgrađen na vrhunskoj novoj platformi koja nije ništa manje od tehnološke prekretnice u ovoj eri širenja EV-a.

IONIQ 5 jedno je od prvih serijskih vozila s baterijskim sistemom od 800V. Puni se vrlo brzo, ima konstantno visoke performanse i optimiziran je za masu i prostor.

Dostupan u verziji s pogonom na sve točkove s dva elektromotora ili verziji s pogonom na dva točka s jednim elektromotorom.

Dostupan s Hyundaijevim sistemom pogona na sve točkove HTRAC, IONIQ 5 ima ozbiljne 4×4 mogućnosti koje će vas držati u pokretu u svim uvjetima.

Povećajte domet tijekom vožnje. Ručice mjenjača omogućuju vam podešavanje razine regenerativnog kočenja – koristeći električni motor za usporavanje automobila i punjenje baterije.

IONIQ 5 prvo je vozilo izgrađeno na Hyundaijevoj novoj Electric-Global modularnoj platformi (E-GMP). Ova namjenska platforma za električna vozila s baterijama omogućuje brže punjenje, povećani domet vožnje, više unutrašnjeg prostora i bolje upravljanje. Položaj baterijskog dijela unutar međuosovinskog razmaka osigurava idealnu raspodjelu težine između prednjeg i stražnjeg dijela i nisko težište za poboljšane performanse upravljanja.

Punite kod kuće preko noći ili dopunite na brzoj stanici za punjenje na cesti u samo nekoliko minuta. Ovisno o vašoj mrežnoj vezi kod kuće ili vrsti punionice kojoj imate pristup, IONIQ 5 pruža vam niz fleksibilnih mogućnosti punjenja. Opremljen inovativnim sistemom baterije od 800 V koji danas pruža jedno od najbržih mogućih vremena punjenja, sistem je kompatibilan i sa punjenjem od 400 V i punjenjem naizmjeničnom strujom.

Sistem višestrukog punjenja.

Hyundaijeva prva patentirana tehnologija na svijetu može podržati infrastrukturu za punjenje od 400 V i 800 V bez dodatnih komponenti ili adaptera.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument Cjenovnik IONIQ 5
PDF dokument Katalog IONIQ 5
PDF dokument Specifikacije IONIQ 5
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška