Krenite dalje bezbrižno

Potpuno Novi i30 svojim putnicima pruža maksimalno sigurnu vožnju zahvaljući mnnogobrojnim sistemima sigurnosti koji se nalaze u ponudi.

Card image cap
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti (AEB)

AEB automatski pokreće kočenje u slučaju opasnosti kako bi se smanjila mogućnost ozbiljnog sudara ili kako bi se smanjile njegove posljedice. Standardni sustav AEB reagira na postojeća vozila ispred Vas preko prednje kamere, a opcijski je sistem dostupan s radarom, što doprinosi otkrivanju pješaka.

Card image cap
Sistem za upozorenje opasnosti od frontalnog sudara (FCWS)

FCWS koristi prednju kameru za otkrivanje potencijalnog frontalnog sudara i upozorava vozača na postojeću opasnost. AEB pokreće kočenje u slučaju opasnosti kako bi se izbjegao sudar ili se smanjili učinci mogućeg sudara.

Card image cap
Napredni pametni tempomat (ASCC)

Održava postavljeni razmak od vozila ispred Vas, automatskim smanjivanjem ili povećanjem brzine na unaprijed postavljeno ograničenje. U “stop & go” prometu, ASCC održava unaprijed određeni razmak nakon zaustavljanja, a automatski ponovno pokreće motor kada se otkrije kretanje prema naprijed ispred Vas.

Card image cap
Sistem zadržavanja u traci (LKA)

Kamere na vozilu nadziru saobraćajnu traku i pružaju vizualna i zvučna upozorenja ukoliko se vozilo previše približi istoj, a vozač nije signalizirao promjenu. Ukoliko je potrebno sistem također primjenjuje laganu snagu na upravljaču.

Card image cap
Detektor mrtvog ugla (BSD)

Senzori prate područja na bočnoj i stražnjoj strani vozila, te upozoravaju vozača na vozila ili druge predmete koji ulaze u mrtvi ugao vozača. Vizualno upozorenje se pojavljuje na odgovarajućem vanjskom ogledalu, ukoliko se detektuje još jedno vozilo prilikom signaliziranja skretanja upozorava zvučni signal.

Card image cap
Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist

Uz pomoć radara, koji su postavljeni na uglovima stražnjeg dijela vozila, koji skeniraju područje 180 stepeni iza vozila, ovaj sistem automatski aktivira kočnice kako bi se izbjegao sudar s drugim vozilima ili preprekama koje se nalaze u područjima male vidljivosti za vozača, naročito s bočne strane. Sistem se aktivira kada je mjenjač u modu za vožnju unatrag.

7 vazdušnih jastuka i unapređena legura čelika visoke čvrstoće (AHSS)

7 vazdušnih jastuka i unaprijeđena legura čelika visoke čvrstoće (AHSS)

Šasija ovog modela je 53,5% izrađena od unaprijeđene legure čelika visoke čvrstoće (AHSS). Dodatno ojačanje šasije doprinosi većoj bezbjednosti putnika u slučaju sudara. Bezbjednosni sistem sadrži do 7 vazdušnih jastuka. Na raspolaganju su vazdušni jastuk za vozača, vazdušni jastuk za koljena vozača, bočni vazdušni jastuci kao i vazdušne zavjese. Bezbjednosni sistem obezebjeđuje dodatnu sigurnosti svih putnika u slučaju bilo koje vrste sudara, kao i od sudara sa bočnih strana.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument | Cjenovnik i30
PDF dokument | Katalog i30
PDF dokument | Dodatna oprema i30
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška