Ti joj daješ snagu

Baš kako ti se sviđa. Snaga, zabava i efikasnost. Kona ti nudi da izabereš između dva visoko efikasna benzinska turbomotora. U vrhu ponude je motor 1.6 T-GDI koji pruža 177 KS i pogon na sva 4 točka u kombinaciji sa automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 stepeni prenosa. DCT mjenjač kombinuje ekonomičnost u potrošnji goriva i zabavnu vožnju kao kod ručnog mjenjača sa udobnostima automatskog mjenjača. U ponudi je i manji, ali ipak snažan motor 1.0 T-GDI sa 120 KS i pogonom na prednja 2 točka. Dolazi sa ručnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa, optimizovanim za veću ekonomičnost u potrošnji goriva. U 2018. godini novi 1,6 CRDi dizel motor će upotpuniti asortiman.

Card image cap
6-stepeni manuelni mjenjač

6 – brzinski mjenjač kod modela Kona je optimiziran za ekonomičniju potrošnju. Ovaj mjenjač je uparen sa 1.0 benzinskim turbo GDI motorom sa tri cilindra i prednjim pogonom.

Card image cap
7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom

Konin 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom kombinuje efikasnost potrošnje goriva i zabavnu vožnju ručnog mjenjača sa udobnostima automatskog mjenjača. Dostupni režimi vožnje su Eco, Normal i Sport. U Sport režimu obrazac za prenos brzina se razlikuje. Brzine se sporije mijenjaju što omogućava motoru da radi na višim obrtajima i pruži bolja ubrzanja.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.60 MB Cjenovnik KONA
PDF dokument Katalog KONA
PDF dokument | 3.82 MB Dodatna oprema KONA
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška