Nova Hyundai Kona - Performanse - Hyundai Bosna i Hercegovina

Potpuno nova KONA Hybrid koristi električnu energiju kako bi vam pomogla da vozite duže sa jednakom količinom benzina, a da pritom ne trebate puniti bateriju ni mijenjati svoje navike u vožnji. Kona Hybrid posjeduje benzinski i električni motor na baterije zahavljujući kojima se efikasnost potrošnje goriva podiže na potpuno novi nivo. Regenerativno kočenje puni bateriju tako da vi ne morate.

Protok energije – kako radi KONA Hybrid.

Ovisno o situaciji u vožnji, KONA Hybrid neprimjetno se prebacuje između benzinskog i električnog motora, ponekad koristeći oba. Sistem regenerativnog kočenja puni bateriju koristeći električni motor za usporavanje automobila. Energija pohranjena u bateriji zatim pokreće električni motor koji pomaže pri ubrzanju, vožnji uzbrdo i maloj brzini. Ovaj složeni protok energije ilustriran je u sljedećim animacijama.Ubrzanje/Vožnja uzbrdo.

Želite li saznati više o Hyundaijevim visokoučinkovitim hibridnim motorima?

Više

Uštedite gorivo i smanjite emisije s opcijskim 48-voltnim blagim hibridnim sistem koji možete odabrati s 1.0 T-GDi benzinskim motorom (MHEV). Rezultat je poboljšana ušteda goriva i smanjene emisije CO2 pogonskog sklopa.

7-stepeni mjenjač s dvostrukim kvačilom kombinira učinkovitost goriva i zabavu u vožnji svojstvenu ručnom mjenjaču s praktičnošću automatskog mjenjača.

6-stepeni ručni mjenjač sa laganom izmjenom brzina dizajniran je za brzu i preciznu izmjenu istih.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument Cjenovnik KONA
PDF dokument Cjenovnik KONA Hybrid
PDF dokument Katalog KONA
PDF dokument Specifikacije KONA
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška