Hyundai Smart Sense (Pametni sistemi)

Card image cap

Sistem zadržavanja vozila u traci - (LKA-L/R)

Kamere na vozilu nadziru saobraćajnu traku i pružaju vizualna i zvučna upozorenja ukoliko se vozilo previše približi istoj, a vozač nije signalizirao promjenu. Ukoliko je potrebno sistem također primjenjuje laganu snagu na upravljaču.

Card image cap
Asistencija pri korištenju dugih svjetala -  HBA

Manje stresa i maksimalna vidljivost. HBA detektuje vozila vozila koja dolaze u susret i vozila ispred u istoj traki te tako prebacuju kratko svjetlo, te tako reduciraju zaslijepljenost na druge vozače. Kada nema više vozila ispred ponovno se automatski pale duga svjetla, te tako maksimiziraju vozačevu vidljivost.

Card image cap
Upozorenje za umor kod vozača – DAW

DAW podiže sigurnost kontinuiranim praćenjem i analiziranjem vozačevog modela vožnje, ukoliko se prepozna umor ili manjak pažnje, DAW upozorava vozača zvučnim signalom i porukom da uzmu pauzu.

Card image cap
Emergency Stop Signal (ESS)

U slučaju naglog kočenja na vozilu se automatski pali ESS da upozori vozača koji se nalazi iza te tako smanjuje mogućnost za eventualni stražnji udes.

Card image cap
Sistem praćenja pritiska u gumama (TPMS)

Sistem prati pritisak u gumama. Razlike i nepravilnosti se prikazuju na instrument tabli.

Card image cap
Sistem 6 zračnih jastuka

Novi i20 je opremljen sa 6 zračnih jastuka da zadrži vozača i putnike sigurnim u slučaju udara sa bilo koje strane. Sistem se sastoji od zračnog jastuka za vozača i suvozača, prednje i zadnje bočne zračne zavjese.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument | Cjenovnik i20
PDF dokument | Cjenovnik i20 FL
PDF dokument | Katalog i20
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška