• Najprodavaniji SUV model u klasi 4 godine redom u Bosni i Hercegovini.
  • Hyundaiev najprodavaniji model globalno, koji predstavlja viziju progresivnog dizajna ekoloških motora i napredne tehnologije.
  • Prostranost, vrhunsko digitalno iskustvo i niz pogonskih sklopova, uključujući hibrid s unutarnjim izgaranjem i hibridni plug-in.*

U Bosnu i Hercegovinu stigao je potpuno novi Tucson, model koji je jedan od najpopularnijih i najprodavanijih Hyundai modela globalno sa 7 miliona prodanih jedinica od svog prvog predstavljanja 2004. godine, al i jedan od bh najtraženijih i najprodavanijih modela 4 godine u nizu. Očekujemo da će novi Tucson privući čak i vise kupaca, zahvaljujući svom vrhunskom dizajnu, prostranosti, vodećoj u klasi povezivosti, dinamičnoj vožnji i upravljivosti, te efiksanijoj potrošnji goriva, a kad na sve to dodamo garanciju od 5 godina bez ograničenja kilometara nije ni čudo zašto je veliki broj bh kupaca upravo se odlučio za ovaj model.

Tucson je dizajniran da privuče one koji prihvaćaju integrisanje tehnologije sa svojim životnim stilom; ovi tehnološki educirani potrošači usvajaju najnoviju tehnologiju i uređaje kako bi poboljšali svoj život. Tucsonova integracija tehnologije i dizajna najočitija je u njegovim inovativnim dnevnim led svjetlima (obliku anđeoskih krila) koja se neprimjetno asimiliraju unutar parametarske rešetke, ista se otkrivaju samo kad su uključena. Tucsonova unutrašnjost je mjesto gdje se prostor, tehnologija i informacije besprijekorno isprepliću. Ambijentalno osvjetljenje raspoloženja može se podesiti na 64 boje u 10 razina osvjetljenja. Unutrašnjost nudi tri nove tehnologije, uključujući vertikalno postavljen ekran osjetljiv na dodir od 10,25 inči koji se može podijeliti da projicira dvije različite slike, bez tvrdih tipki, višestruki sistem ventilacije i otvoreni digitalni klaster .

Vozači Tucsona dobivaju dalju pomoć od Hyundaijevog HTRAC-ovog sistema pogona na sve točkove koji osigurava oslonac na različitim površinama i uslovima ceste. Iako je HTRAC ranije podržavao načine vožnje Eco / Comfort / Smart / Sport, najnovija verzija dodaje opciju za blato, pjesak i snijeg.

Tucson nudi više sigurnosnih dodataka nego ikad, te nudi najbolja digitalna iskustva u klasi koja podržavaju različite potrebe kupaca, uključujući povezivanje. Paket sigurnosnih značajki Hyundai SmartSense uključuje: pomoć pri vožnji autocestom (HDA), pomoć pri izbjegavanju sudara prema naprijed (FCA) s prepoznavanjem pješaka, pomoć pri zadržavanju traka (LKA), pomoć pri slijetanju trake (LFA), monitor za mrtvu točku, upozorenje o sudaru u mrtvoj tački (BCW), pomoć pri izbjegavanju sudara unatrag pri parkiranju (RPCA), daljinsko pametno asistiranje pri parkiranju (RSPA), pomoć pri korištenju dugih svjetala (HBA) i upozorenje za vozača (DAW). Potpuno novi Tucson dostupan je s naprednim tehnološkim značajkama, uključujući pomoć pri izbjegavanju sudara u mrtvom uglu (BCA) i pomoć pri izbjegavanju sudara u unakrsnoj vožnji (RCCA), napredni pametni tempomat (SCC) sa upozorenjem Stop/GO koji drži udaljenosti za vozila ispred, te sistem upozorenja za siguran izlazak (SEW).

Hyundai je sa Tucsonom patentirao direktnu i indirektnu ventilaciju poput sofisticiranih sistema koji se koriste u avionima kako bi pružio još veću udobnost. Klimatski sistem nadzire kvalitetu zraka u vozilu i pročišćava zrak. Tucson je prvi model koji ima tehnologiju koja smanjuje vlagu iz isparivača i održava klima uređaj čistim i bez mirisa pomažući u održavanju ugodnog okruženja u vozilu.

Novi Tucson u ponudi ima devet vanjskih boja: Engine red; Polar white; Amazon Grey; Shimmering silver; Teal blue; Dark night, Phantom black i Sunset red, a za razliku od ranije u ponudi je i opciono obojeni krov ( crni ili tamno sivi). Kada je unutrašnjost u pitanju u ponudi su varijante koža, platno crne il sive boje, te opcije premium unutrašnjosti sa dekorativnim plavim -teal štepovima. U ponudi se nalazi i 6 paketa opreme: Art, Style, Harmony, Premium, Prestige i Luxury.

Početna cijena novog Tucsona kreće se od 50.990 KM sa PDV za 1.6 turbo benzinski motor (T-GDi) sa 6 MT (manualnim mjenjačem) do 78.790 KM sa PDV za 1.6 dizelski motor (CRDi) high power 4WD HTRACK sa 7 DCT (mjenjačem). Za prve kupce obezbjeđene su posebne pogodnosti za kupovinu i finansiranje, kao i promotivni popusti. Za vise informacija pozovite vaše ovlaštene Hyundai prodavce.

Više o novom Tucsonu
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška