Proteklih mjesec dana Hyundai Fan Park Sarajevo je bio mjesto zabave, mjesto druženja i praćenja utakmica Mundijala uz bogati program, i uz učestvovanje u osvajanju nagrada u mnoštvu interaktivnih igrica.

  • Hyundai Fan Park Sarajevo zabilježen kao prvi Fan Park među 16 zemalja jugoistočne Europe
  • Preko stotinu hiljada posjetitelja pratilo utakmice Mundijala

Proteklih mjesec dana Hyundai Fan Park Sarajevo je bio mjesto zabave, mjesto druženja i praćenja utakmica Mundijala uz bogati dnevni i večernji program, ali i uz učestvovanje u osvajanju nagrada u mnoštvu interaktivnih igrica. Hyundai Fan Park Sarajevo kao što je rečeno na samom početku bio mjesto pozitivne energije, mjesto gdje smo u najvećem broju zajedno dijelili radost i tugu, smijeh i suze. Uprkos kiši koja je počela nešto prije početka zvaničnog dijela programa, u Hyundai Fan Parku se okupio veliki broj posjetitelja, koji su došli da isprate finale Mundijala zajedno sa svojim prijateljima i porodicom u ugodnoj i pozitivnoj atmosferi.

Posebnu pažnju privlačile su utakmice Zmajeva što i ne treba naglašavati, pa su na istim, trg, ulice kao i pješačka zona u blizini Fan Parka bile preplavljene ljudima koji su sa žarom bodrili naše reprezentativce. U proteklih mjesec dana nekoliko stotinu hiljada ljudi svakodnevno je posjećivalo Hyundai Fan Park Sarajevo, a same utakmice ispratilo je oko stotinu hiljada ljudi. Atmosferu u Hyundai Fan Parku Sarajevo mogli su da osjete i dožive svi građani Bosne i Hercegovine u javljanjima BHRT-a pred utakmice Bosne i Hercegovine. Huyndai Fan Park Sarajevo pored naših građana posjetio je i veliki broj turista iz cijelog svijeta, ali i veliki broj mladih nogometnih timova iz regije koji čine budućnost ovog sporta, a posebnu pažnju i posjećenost privukla je i zvanična posjeta naših rukometnih Zmajeva nakon historijskog uspjeha i plasmana na svjetsko prvenstvo pobjedom nad Islandom.

Iako Madrid, Torino, Berlin i Sidnej su metropole koje su mogle okupiti i po nekoliko stotina hiljada ljudi, Sarajevo, Bosna i Hercegovina je definitvno sadržajem, vizualnim identitetom, a što je i najbitnije energijom i atmosferom stajala rame uz rame sa ovim metropolama.Hyundai Fan Park Sarajevo ušao je u historiju i ostati će zabilježen kao prvi zvanični i licencirani Hyundai Fan Park organiziran u cijeloj regiji jugoistočne Europe (prvi među 16 europskih zemalja). Poslije ovog eventa, jedno je sigurno, razbijene su predrasude kod svih onih koji su mislili da tako nešto nije moguće učiniti u BiH, al i s druge strane vjerovatno možemo očekivati da će se susjedne zemlje odvažiti u budućnosti da učine isto.

U nadi da će nas Zmajevi odvesti na drugu veliku smotru (Euro 2016. godine), reći ćemo »Vidimo se opet u Hyundai Fan Parku Sarajevo!«, a do tada ostaje samo da budemo pozitivni i da vjerujemo iskreno u uspjeh naših Zmajeva.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška