Druga generacija i30 dobiti će osvježeni dizajn, tehnološki unaprijeđene motore, novi sistem transmisije, nove sigurnosne dodatke, uz sve to na tržištu će se pojaviti kao dodatak i Novi i30 Turbo sa 186 KS.

  • Novi izgled heksagonalne maske
  • Unaprijeđena linija motora i novi 7-brzinski mjenjač kao opcija
  • Novi 1.4 Kappa motor
  • Novitet i30 Turbo sa 186 KS
  • Sigurnosni dodaci preuzeti od i40 i Genesisa

Tri godine nakon europske premijere jednog od najprodavanijih Hyundai modela starog kontinenta, druga generacija i30 (5-vrata, 3-vrata) dobila je osvježenu gamu. Druga generacija i30 dobiti će osvježeni dizajn, tehnološki unaprijeđene motore, novi sistem transmisije, nove sigurnosne dodatke, uz sve to na tržištu će se pojaviti kao dodatak i Novi i30 Turbo sa 186 KS. Osvježeni i30 je dizajniran i konstruiran u Europskom tehničkom centru Hyundai Motor u Russelheimu, u Njemačkoj, a isti će se proizvoditi u Češkoj u fabrici Nošovice.

Postojeća istraživanja urađena na bazi vlasnika i potencijalnih kupaca potvrđuju da je dizajn fluidne skulpture pozdravljen i cijenjen od strane istih. Asocijacija na drugu generaciju i30 kod istih bila je „ moderan i stilski“, „onaj koji privlači poglede“ i „onaj koji pruža eleganciju i dinamičnost“, te upravo ova obilježja postala su zaštitni znak za brend kada su kupci ocjenjivali dizajn i razlog kupovine.

Vanjski i unutrašnji dizajn je osvježen u potpunosti, naprijed se ističe novi izgled heksagonalne maske, dok su bočne strane osvježene novim izgledom felgi, a tu je i novi izgled prednjih Ksenon svjetala. Osvježeni i30 u Europi moći će se pronaći u 11 različitih boja, od toga su 4 nove, a što se tiče boja u unutrašnjosti kupci će moći izabrati 3 opcije: crna, bež i plava u kombinaciji platno-koža ili samo koža.

Sigurnost i pouzdanost su također unaprijeđeni i to preuzimanjem dodataka iz vozila veće klase kao što su i40 i Genesis, pa tako kao opciju kod i30 imamo Sistem upozorenje za održavanje u traci (Lane Departure Warning System –LDWS), nova Ksenon prednja svjetla, prednji red sjedišta sa ventilacijom, te Sistem asistencije pri parkiranju (Smart Parking Assist System – SPAS).

i30 će biti dostupan sa proširenom gamom motora – u sedam dizel ili benzinskih varijanti (Euro 6 standard) sa snagom od 90 KS do 186 KS i emisijom CO2 od 94 g/km . (1.4 MPI Gamma motor sa 100 KS je zamijenjen sa novim četvero cilinidričnim Kappa motorom koji je lakši od svog prethodnika za 14 kg što rezultira manjom potrošnjom goriva i emisijom CO“. Novi sistem transmisije ( 7-brzinski mjenjač sa duplim kvačilom) biti će dostupan kod 1.6 litarskog dizela i 1.6 litarskog benzinskog motora.

Za sve one koji vole malo dinamičniju i sportsku vožnju Hyundai se pobrinuo i dodao u svoju gamu novi i30 Turbo sa 1.6 litarskim GDI motorom i snagom od 186 KS. Ovaj model je razvijen i testiran na stazi u Nirburgringu, a fokus na ovom modelu upravo i jesu vozne karakteristike sportskog vozila koje će služiti za svakodnevnu upotrebu. Uz jedinstveni dizajn vanjskog i unutrašnjeg izgleda, direktniji upravljački sistemi i podešeni ovjes nesumnjivo je da će vožnja u ovom vozilu biti samo čisti užitak.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška