Hyundaiev novi kompaktni SUV je osvojio maksimalnih pet zvjezdica od strane Nezavisne automobilske organizacije Euro NCAP. "Rezultati Euro NCAP testa su još jedan dokaz da kvalitet i sigurnost su glavne karakteristike naših vozila"

  • Novi Tucson najsigurnije i najopremljenije vozilo segmenta
  • Nove napredne tehnologije i pristupačna cijena
  • Spoj tehnologije, komfora i sigurnosnih sistema

Hyundaiev novi kompaktni SUV je osvojio maksimalnih pet zvjezdica od strane Nezavisne automobilske organizacije Euro NCAP. “Rezultati Euro NCAP testa su još jedan dokaz da kvalitet i sigurnost su glavne karakteristike naših vozila”, rekao je Thomas Schmid, glavni operativni šef Hyundai Motor Europa.

Novi Tucson nudi brojne sisteme pasivne i aktivne tehnologije, a ovaj test dolazi kao potvrda naprijed navedene izjave. Tucson pored sistema održavanja vozila u traci ima mnogobrojne sigurnosne dodatke koji minimiziraju mogućnost nesreće, a neki od njih su samostalno kočenje u hitnim slučajevima koje automatski uključuje kočioni sistem kad je otkriven objekt (pješak ili drugo vozilo) ispred vozila, također LKAS sistem (sistem za zadržavanje vozila između linija), sistem za detekciju mrtvog ugla, te SLIF - sistem koji omogućava vozaču informacije o maksimalnoj dozvoljenoj brzini, signalizira i podsjeća vozača na maksimalnu dozvoljenu brzinu.

Za povećanu sigurnost pješaka, novi Tucson je opremljen sa sistemom aktivne haube. Sistem aktivne haube podiže haubu u svrhu ublažavanja udara prilikom sudara sa pješacima i biciklistima . Karoserija Tucsona je pojačana sa visoko napregnutim čelikom za 30% što povećava čvrstoću i rigidnost iste te pruža veći otpor prilikom udara.

Novi Tucson je spoj tehnologije, komfora i sigurnosnih dodataka. Vozilo je napravljeno upravo sa namjerom da se nastavi uspješna Hyundaieva SUV priča. U prilog svemu ide činjenica da je Hyundai u Europi prodao preko 1,2 miliona SUV vozila.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška