Nova unaprijeđena verzija drugog po redu najprodavanijeg modela Hyundai-a u Evropi ikad, Hyundai ix35 je stigla na naše tržište.

Nova unaprijeđena verzija drugog po redu najprodavanijeg modela Hyundai-a u Evropi ikad, Hyundai ix35 je stigla na naše tržište. Pored osvježenja izvana i iznutra, povećana je snaga motora, te kao opcija dodan je automatski mjenjač za benzinske verzije motora, ali tu je i Flex Steer sistem upravljanja sa tri moda podešavanja na upravljaču kao opcija također, koja nudi poboljšanu voznu dinamiku. Osvježeni ix35 može se pohvaliti i sa mnoštvom tehnoloških unaprijeđenja, koje istog čine još privlačnijim za evropskog kupca. Još od lansiranja prvog modela u martu 2010. godine, ix35 je ostvario dosta visoku razinu potražnje kod potrošača. Postao je najprodavaniji model Hyundaia u historiji , te je premašio sva očekivanja kompanije. Hyundai je upravo do marta 2013. godine prodao preko 200 hiljada jedinica SUV vozila C segmenta u Evropi. Jedno od najvećih unaprijeđenja ovog modela biti će upravo zamjena 2.0 litarskog benzinskog motora sa super efikasnim »Nu« 2.0 litarskim GDI motorom (Gasoline Direct Injection). Motor je razvijen u razvojnom i istraživačkom centru Russelhaimu, Njemačka i ima snagu od 166 KS, što je dosta respektabilno za ovaj model, a zadovoljava i Euro-5 standard. Dalje, novitete čine sjedišta sa grijanjem, prednji parking senzori, kao opciju također kupci će moći odabrati i 4.2 inčnu TFT supevision komandnu tablu koja vozaču daje izvrsnu preglednost i vidljivost informacija. Evropski kupci moći će izabrati poboljšani audio i navigacioni sistem.

Novitet na tržištu je također 1.6 GDI benzinski motor sa 135 KS i isti se može naći po promotivnoj cijeni već od 32.950 KM. Pored ovih motora u ponudi su standardni 1.7 CRDI dizelski sa 115 KS sa pogonom na dva točka, te 2.0 CRDI dizelski motor od 184 KS sa pogonom na dva i četiri točka. Ono što je takođe novitet za razliku od prethodnog modela to jeste da bez obzira na motor svi dolaze u standardu sa 6-brzinskim mjenjačem. Dokaz tome da sve nije ostalo samo na lijepom dizajnu, jestu dodaci po pitanju aktivne i pasivne sigurnosti (maksimalnih 5 zvjezdica Euro NCAP) pa se tako ovo vozilo svrstava u sam vrh u svojoj klasi po pitanju sigurnosti

Za bolje osvjetljenje Hyundai je ponudio Bi-Xenon prednja svjetla po prvi put na ovom modelu kao opciju, te LED prednja dnevna svjetla kao standard, dok zadnja LED svjetla možete pronaći u većim paketima opreme. Osvježena je unutrašnjost vozila u svakom pogledu, sjedišta i unutrašnje obloge vrata su urađene sa vrhunski kvalitetnim materijalima, držači za čaše su osvjetljeni, a vjetrobransko staklo je blago zatamnjeno što dodatno osvježava izgled ovog vozila. Pored svih detalja u većim paketima opreme možete pronaći i novi izgled krovne antene u obliku peraja morskog psa koja dodatno daje oštrinu ovom vozilu.

Osvježeni ix35 za razliku od prethodnog modela se može pronaći u više standardnih oprema, pa time će svim zainteresiranim i izbor biti olakšan, krenuvši od standardnog paketa opreme Silver koji može zadovoljiti vaše osnovne potrebe, ili do maksimalno opremljenog Platiniuma koji podrazumjeva Panorama krov, kožni paket sjedišta i navigaciju..Cijena ix35 F/L za dizelske motore kreće se od 43.490 KM za 1.7 CRDI 2WD dizelski motor do 65.650 KM za maskimalno opremljeni 2.0 CRDI dizelski motor sa automatskim mjenjačem i naravno pogonom na četiri točka.

Allan Rushforth, Zamjenik Predsjednika i COO Hyundai Evrope komentirao je: »Unapređenja novog Hyundaia ix35 će pružiti stvarne koristi i poboljšati iskustva kupaca u Evropi. Hyundai je radio zaista žestoko da privuče nove kupca ka svome brendu tako što im je ponudio produkte kojima je prevazišao njihova očekivanja-kroz unaprijeđenu efikasnost, vozačku dinamiku i osvježeni dizajn-Hyundai će nastaviti da zadržava svoje kupce, ali i da osvaja nove.«

Redizajnirani ix35 za evropsko tržište proizvodi se u najsavremnijoj europskoj fabrici u Češkoj, Našovice.

Međutim jedno je sigurno osvježeni ix35 izgleda dobro i vozi se dobro, a opremljen je opremom koja čini život lakšim i jednostavnijim. Izaberemo li vozilo koje izgleda dobro izvana, ne mora značiti da se automatski odričemo komfora i kreativnosti u unutrašnjosti istog, a ix35 upravo razbija tu predrasudu. Mješavina ideja i vizija baziranih na iskustvu zaslužna je za vrhunski konstruisano vozilo koje privlači poglede, ali se nameće i kao pametan izbor. Osvježeni ix35 je jednostavno spreman za sve izazove.

Obzirom na dosadašnji uspjeh ovog modela na bh tržištu, od tehnički naprednijeg i poboljšanog ix35, očekujemo još veći proboj na tržištu.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška