Novi i30 ima unaprijeđeni stil, efikasnije motore i novi upravljački sistem, te sisteme aktivne i pasivne sigurnosti, a kao posebno iznenađenje po prvi put Hyundai je predstavio i i30 Turbo sa 186 KS i 1.6 litarski GDI motor.

Više karaktera, više strasti, više snage

  • Razvijen, dizajniran i konstruisan u Njemačkoj
  • Maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP testu sigurnosti
  • Novi 1.4 litarski benzinski motor
  • Novi 7 – stepeni DCT mjenjač sa duplim kvačilom
  • Potrošnja od 3,6 l/100 km

Protekli model bio je jedan od najprodavanijih kompakta na našem tržištu, te se jednostavno pokazao kao vozilo koje ima savršen omjer dobijeno uloženo. Tri godine nakon predstavljanja u Europi, druga generacija i30 ponovo je predstavljena u svim karoserijskim izvedbama (karavan, pet i tri vrata). Novi i30 kao i prethodnik proizvoditi će se u srcu Europe, u Češkoj, Nošovicama, a isti je razvijen i konstruiran u Hyundai Motor Europskom tehničkom centru u Russelheimu u Njemačkoj.

U Europi ovaj model se počeo prodavati u martu, a sa malim zakašnjenjem je konačno u prodaji u Hyundai centrima širom Bosne i Hercegovine. Novi i30 ima unaprijeđeni stil, efikasnije motore i novi upravljački sistem, te sisteme aktivne i pasivne sigurnosti, a kao posebno iznenađenje po prvi put Hyundai je predstavio i i30 Turbo sa 186 KS i 1.6 litarski GDI motor.

Osvježeni sofisiticirani vanjski dizajn ovog vozila naglašava novi izgled Hyundai porodice, naročito heksagonalna maske i nova bi-xenon prednja svjetla. Istraživanje provedeno na vlasnicima prethodnog modela pokazalo je da su prve asocijacije na drugu generaciju i30 „stilski i moderan“, „privlači poglede“ i „elegancija i dinamičnost“ prepoznati i ocjenjeni kao glavni atributi brenda i razlog za kupovinu. Novi i30 biti će dostupan u 11 boja eksterijera, uključujući četiri nove boje, a interijer u tri boje – crna, bež i plava u kombinaciji platno, platno-koža i koža.

Novi i30 imati će kao opciju sisteme aktivne i pasivne sigurnosti kao odgovor na zahtjeve kupaca koje smo do sada mogli pronaći samo u vozilima više klase kao što su i40 i Genesis. Novi i30 zadržat će dimenzije svog prethodnika, a prostor za putnike na prednjim sjedištima i dalje će ostati jedan od najvećih u klasi, kao i prtljažni prostor od 378 litara za kompakt i 528 litara za karavan sa podignutim zadnjim redom sjedišta.

Novi i30 u ponudi će imati ukupno sedam benzinskih i dizel motora. Svi motori odgovaraju Euro 6 standardu, sa snagom od 90 KS do 186 KS za turbo motor. Novi 1.4 litarski Kappa benzinski motor (četiri cilindra) sa poboljšanom efikasnošću i reduciranom težinom od 14 kg je zamjenio 1.4 litarski Gamma benzinski motor, te tako evidentno smanjio potrošnju goriva na 5,6 l/100 km i emisiju CO2 na 129 g/km. Tri dizelska motora kao opcija 1.4 litra sa 90 KS, 1.6 litra sa high i low power 110 KS i 136 KS.

Novi 7- stepeni DCT mjenjač sa duplim kvačilom kao opcija dolazi kod 1.6 litarskog dizel i 1.6 GDI benzinskog motora, ova opcija zamjenila je prethodni šestobrzinski automatski mjenjač. Za veći komfor i mir unutar kabine smanjena je buka i vibracija, unaprijeđen je i upravljački sistem koji donosi bolju preciznost i upravljivost.

Nesumnjivo je da će novi i30 pronaći mjesto kod svojih starih kupaca, ali i da će osvojiti nove mnogobrojne kupce sa svim svojim naprijed navedenim atributima. Kada su u pitanju redovne cijene i30 će biti skuplji od svog prethodnika za 1000 KM, a ukoliko uzmemo u obzir sve izmjene, dodatke i novitete to zaista ne predstavlja veliki cjenovnik skok.

Za sam dolazak na tržište ovog modela i30 će biti u promotivnoj ponudi za određeni broj vozila.

Za više informacija posjetite ili pozovite Hyundai salone širom Bosne i Hercegovine.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška