Hyundai otkriva novi kompaktni SUV koji će se zvati “KONA”, po priobalnoj regiji na Havajima u SAD-u. KONA je omiljena destinacija za putnike željne uzbuđenja i reflektira avanturistički duh novog Hyundai SUV-a

  • KONA je prvi Hyundai SUV B-segmenta, koji će biti plasiran na tržište krajem 2017. godine
  • Kompaktni SUV reflektira avanturistički i energični duh predijela KONA na Havajima
  • Novi model nastavlja Hyundai tradiciju davanja imena novim SUV modelima po svjetski poznatim destinacijama

Hyundai otkriva novi kompaktni SUV koji će se zvati “KONA”, po priobalnoj regiji na Havajima u SAD-u. KONA je omiljena destinacija za putnike željne uzbuđenja i reflektira avanturistički duh novog Hyundai SUV-a, koji bi se trebao naći na tržištu u zadnjem kvartalu 2017. godine.

Skori dolazak modela “KONA” predstavlja ujedno i prvi ulazak za Hyundai u B segment SUV modela. Ime KONA nastavlja Hyundai tradiciju davanja imena crossover i SUV modelima po poznatim destinacijama, kao što su: Creta, Santa Fe, Tucson i Veracruz. Novim kompaktnim SUV-om, prenose se mnoge odlike načina života u atraktivnoj KONA regiji na Big Islandu na Havajima.

Ova Havajska destinacija je vrlo popularna među avanturistima sa Sjevernog Pacifika, kao idealno mjesto za adrenalinske sportove poput surfanja, skijanja na vodi, ronjenja i drugih ekstremnih sportova. Energična slika cjelokupnog ostrva prenijeta je na inovativan, praktičan i visoko funkcionalan dizajn, koji je ukupno gledajući baziran na današnjem načinu života.

“KONA” je našla svoje mjesto među već poznatim SUV modelima kao što su:Creta, Tucson, Santa Fe. Hyundai ispunjava svoje obećanje, a to je da će razviti SUV koji karakterizira hrabar i upadljiv dizajn te lijep interijer s mnogo prostora. Ovi elementi su prepoznati kao ključ uspiješne prodaje ovih modela na velikim, razvijenim tržištima.

Ime KONA regije koja se nalazi na zapadnoj obali Big Islanda na Havajima – dolazi iz drevnog havajskog jezika. Pored sjajne lokacije za ekstremne sportove, KONA je također svjetski poznata po izvrsnoj kafi, koja je po ocjeni mnogih, medju najboljim kafama u svijetu.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška