Hyundai Motor zvanično predstavio Novu Generaciju i20 na Sajmu vozila u Parizu koju krasi sofisticirani dizajn, vodeća u klasi prostranost interijera, bogata opremljenost i poboljšani komfor.

  • Premijerno predstavljanje Nove Generacije i20
  • Nova generacija i20 imati će 1,0 litarski turbo – GDI agregat u 2015. godini
  • Efikasnija potrošnja goriva zahvaljujući novom agregatu

Hyundai Motor zvanično predstavio Novu Generaciju i20 na Sajmu vozila u Parizu.
Novu Generaciju i20 krasi, sofisticirani dizajn, vodeća u klasi prostranost interijera, bogata opremljenost i poboljšani komfor, zahvaljujući tome ovo vozilo možemo uvrstiti bez imalo razmišljanja u premium segment po pitanju kvaliteta. Dizajniran, razvijen i konstruiran u Europi. Nova Generacija i20 je istinsko europsko vozilo i Sajam vozila u Parizu bio je prirodan slijed i najbolji izbor za predstavljanje.

Hyundai je zvanično potvrdio da će Nova Generacija i20 biti osnažena sa 1.0 litarskim turbo trocilindričnim benzinskim agregatom u 2015. godini. Novi Kappa 1.0 litarski T-GDI motor je prvi u svojoj generaciji malih turbo benzinskih motora, te tako nudi poboljšane performanse, užitak u vožnji i efikasnost. Ovaj motor razvijen je u Europskom tehničkom centru u Russelsheim-u, isti ima snagu od 120 KS i obrtni momenat od 172 Nm.

Allan Rushford, Zamjenik predsjednika i COO u Hyundai Motor Corp je dao komentar: » i20 je istinsko europsko vozilo i ponosni smo što smo imali priliku da ga predstavimo u Parizu. Zahvaljujući novom 1.0 T-GDI benzinskom agregatu pratimo trend malih motora sa turbo punjenjem, koji pružaju veliki užitak prilikom vožnje i koji su ujedno efikasni. Novi motor još jednom potvrđuje Hyundai misiju u Europi, a to je održiva mobilnost, te na taj način nam daje priliku da zavirimo u budućnost i njihove buduće inovacije.«

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška