Hyundai Auto BH kao generalni uvoznik i distributer Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu je početkom septembra ove godine potpisao dvogodišnji ugovor o sponzorstvu s Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH.

Hyundai Auto BH kao generalni uvoznik i distributer Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu je početkom septembra ove godine potpisao dvogodišnji ugovor o sponzorstvu s Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH. Ugovor su potpisali g. Jasmin Baković, generalni sekretar NS/F BIH i g. Mirza Juzbašić, direktor Hyundai Auto BH Sarajevo, a trajanje ugovora uključuje period odigravanja kvalifikacionih utkamica i utakmica Europskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.

Hyundai Motor Co. je svoju povezanost sa nogometom kroz FIFA i UEFA prvenstva započeo još davne 1999. godine, a prvo veliko takmičenje pod njihovim pokroviteljstvom bilo je svjetsko prvenstvo u Koreji/Japanu 2002. godine. Hyundai Motor Co. smatra sportska sponzorstva kao ključni faktor marketinške strategije, odnosno jedinstven način približavanja klijenata i brenda kroz sport i sportske igre. Vezano za naprijed pomenuto Hyundai Auto BH, nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu i projekta Hyundai Fan Park Sarajevo koji je definitivno doprinio zbližavanju Hyundai brenda sa nogometnim fanovima u Bosni i Hercegovini, odlučio je napraviti iskorak, te i dalje pratiti globalnu strategiju Hyundai Motor Co. čime je i postao Ponosni partner Nogometnog Saveza BiH.

Hyundai Auto BH ovim partnerstvom definitivno jača vezu sa fudbalom, kao najvažnijom sporednom stvari na svijetu, te se iskreno nada i vjeruje u uspjeh Zmajeva u predstojećim kvalifikacionim utakmicama i plasman na Europsko prvenstvo u nogometu 2016. godine. Ovo je samo početak jedne uspješne dugoročne saradnje.

Zmajevi posjetili Hyundai

Danas su prostorije Hyundai Auto BH kao sponzora Nogometnog/Fudbalskog Saveza posjetili reprezentativci Bosne i Hercegovine (Asmir Begović, Haris Medunjanin, Ermin Bičakić i Muhamed Bešić) zajedno sa selektorom Mehmedom Baždarevićem. U prijatnoj i opuštenoj atmosferi uz prisustvo medija evidentno je bilo da su reprezentativci optimistični i dobro raspoloženi pred predstojeću utkamicu. Asmir Begović kao pravi lider i glavni stub naše odbrane se obratio svim pristunim, zahvalio se Hyundai-u na sponzorstvu i podršci koju imaju.

Pored medija, gostiju, druženje je upotpunilo prisustvo naših najmlađih, budućih vrhunskih sportaša, fudbalske škole Valter, koji su imali priliku da se slikaju, razgovaraju, dobiju autograme od svojih uzora.

Evidentna je bila pozitivna energija i dobro raspoloženje naših reprezentativaca koji su sa osmjehom na licu se slikali sa prisutnima i davali izjave prisutnim medijima.

Reprezentativci su nakon druženja, slikanja, autograma i izjava pronašli vremena i da probaju Hyundao modela, pa je tako Bešić izabrao novi i20, a Medunjanin i selektor su izabrali Santa Fe.

Vjerujemo da je Hyundai danas bio mjesto dobre energije, mjesto gdje smo zajedno uputili naše bezrezervno vjerovanje i pozitivnu energiju našim Zmajevima pred predstojeću utakmicu.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška