Hyundai Motor osvojio je pet nagrada za dizajn “Good Design Awards”, te je kao takav prepoznat kao brend koji kontinuirano ulaže i razvija svoju dizajnersku filozofiju. Hyundai je osvojio nagradu za hibridno vozilo IONIQ koje će biti premijerno predstavljeno naredne godine

  • Nagrade za četiri vozila i umjetničku instalaciju “Good Design Awards 2015”
  • Prijavljeno preko hiljadu vodećih proizvođača i grafičkih dizajnera
  • Poseban naglasak na nagradu za Hyundai-ev pristup razvoju proizvoda

Hyundai Motor osvojio je pet nagrada za dizajn “Good Design Awards”, te je kao takav prepoznat kao brend koji kontinuirano ulaže i razvija svoju dizajnersku filozofiju. Hyundai je osvojio nagradu za hibridno vozilo IONIQ koje će biti premijerno predstavljeno naredne godine, novi Tucson, novu Elantru, te Santa Cruz konceptni model i umjetničku instalaciju “Sculpture in Motion” (skulptura u pokretu).

„Peterostruka pobjeda na nagradama za dizajn „GOOD DESIGN AWARDS“ osnažila je poziciju Hyundai-a kao lidera u automobilskoj industriji kada je u pitanju dizajn, ne samo kod kovencionalnih vozilo nego i kod eko vozila, te ambicioznih dizajnerskih koncepta“ rekao jedan od glavnih ljudi u Hyundai dizajnerskom centru, Buyung Lee.
Nagrade su dodijeljene od strane internacionalnog žirija koji se sastoji od dizajnera, arhitekti i kulturoloških vođa u New Yorku.

IONIQ je prepoznat po vodećoj u klasi aerodinamičnosti i uspješnim dizajnerskim detaljima. Svjetska premijera IONIQ-a biti će održana u januaru, 2016 godine u Seulu, Koreja. Novi Tucson usvojio je snažne proporcije i profil uglađenog i agilnog SUV vozila. Vozilo je duže, šire i ima šire međuosovinsko rastojanje od svog prethodnika, te tako prostraniju unutrašnjost i bolju udobnost. Svi dizajnerski dodaci čine Tucsona atletskom, snažnom i upadljivom pojavom na cesti. Također žiri je prepoznao dizajn nove Elantre koja je konstruisana na proslavljenom dizajnu njenog prethodnog modela, koji pokazuje snagu svih Hyundaievih kompaktnih vozila zajedno. Nova Elantra pokazuje novi izgled eksterijera i naglašava jednostavne, ali i snažne linije koje se protežu dužinom vozila. Detalji na vozilu pokazuju moderan, sportski i unaprijeđeni stil.

Dalji komplimenti idu za Santa Cruz koncept koji je osvojio uspjeh za interpretaciju korisnosti velikog prostora za novu generaciju kupaca. Zadnje, al ne manje važno Hyundai-eva filozofija dizajna je realizovana na inovativan način putem umjetničke instalacije “Sculpture in Motion” . Forma ove skulpture izgleda kao stvarni val, te kao takav slavi slobodu fluidnih pokreta i asocira nas na vezu između pokreta i vozila, prirode i automobila.

Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška