Hyundai SmartSense

Hyundai Smart Sense su naši savremeni napredni sistemi pomoći vozaču. Kona je lider u tom segmentu sa najnovijom aktivnom sigurnosnom tehnologijom i stvorena je da ti pruži još više sigurnosti i spokoja. Kona te upozorava na potencijalne opasnosti koje te okružuju dok voziš od automatskog kočenja kako bi se izbjegao sudar do detektovanja vozila u mrtvom uglu.

Card image cap
Sistem pomoći pri spriječavanju udesa (FCA)

FCA sistem automatski zaustavlja vozilo ukoliko prepozna iznenadno kočenje od strane vozila ili pješaka ispred vozila. Inicijalno upozorava vozača vizualno i zvučno, nakon toga kontroliše kočenje u skladu sa opasnošću te aplicira maksimalnu kočionu silu da bi se izbjegao udes. Sistem se aktivira kada se vozilo ili pješak nalaze ispred vozila pri brzini od 10 km/h il više

Card image cap
Sistem zadržavanja u traci (LKA)

Kamere na vozilu nadziru saobraćajnu traku i pružaju vizualna i zvučna upozorenja ukoliko se vozilo previše približi istoj, a vozač nije signalizirao promjenu. Ukoliko je potrebno sistem također primjenjuje laganu snagu na upravljaču.

Card image cap
Sistem upozoravanja pri detekciji mrtvog ugla (BCW)

Senzori prate područja na bočnoj i stražnjoj strani vozila, te upozoravaju vozača na vozila ili druge predmete koji ulaze u mrtvi ugao vozača. Vizualno upozorenje se pojavljuje na odgovarajućem vanjskom ogledalu, ukoliko se detektuje još jedno vozilo prilikom signaliziranja skretanja upozorava zvučni signal

Card image cap
Tehnologija LED osvjetljenja

Automatska kontrola dugih svjetala otkriva noću vozila koja Vam dolaze u susret kao i vozila ispred tebe u istoj saobraćajnoj traci i prebacuje duga svjetla na oborena, kao što bi i trebalo. Statično svjetlo za krivine osvjetljava prednje bočno područje ispred vozila, unapređujući noćnu vidljivost (dostupno kao opcija)

Card image cap
Asistencija pri korištenju dugih svjetala -  HBA

Manje stresa i maksimalna vidljivost. HBA detektuje vozila vozila koja dolaze u susret i vozila ispred u istoj traki te tako prebacuju kratko svjetlo, te tako reduciraju zaslijepljenost na drugevozače. Kada nema više vozila ispred ponovno se automatski pale duga svjetla, te takomaksimiziraju vozačevu vidljivost.

Card image cap
Upozorenje za umor kod vozača – DAW

DAW podiže sigurnost kontinuiranim praćenjem i analiziranjem vozačevog modela vožnje, ukoliko se prepozna umor ili manjak pažnje, DAW upozorava vozača zvučnim signalom i porukom da uzmu pauzu.

Parking senzori – napred

Parking senzori – naprijed

Parkiranje može da izazove anksioznost kod nekih vozača, ali ovaj praktičan sistem će od vas napraviti profesionalca. Senzori mjere preostalu udaljenost i aktiviraju niz zvučnih upozorenja kako se automobil sve više približava.

Kamera za vožnju unazad

Kamera za vožnju unazad

Zadnja kamera skraćuje sve brige oko toga šta se sve može nalaziti iza, parking stubić ili dijete koje se igra. Prebacivanjem ručice mjenjača u rikverc aktivira se zadnja kamera, dozvoljavajući vam da se krećete unazad sa apsolutnim povjerenjem.

Cjenovnik, tehničke karateristike, katalog

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.60 MB Cjenovnik KONA
PDF dokument Katalog KONA
PDF dokument | 3.82 MB Dodatna oprema KONA
Ponuda
Testna vožnja
Kontakt
Podrška